8h

Det känns fel, väldigt fel, och samtidigt så rätt. För nu vet jag att det är fel. Att jobba 8 timmar om dagen är inget jag någonsin ska ha som mål!

Att komma hem efter en lång dag på kontoret och känna att jag inte har energi till att ta en långpromenad i skogen eller baka bullar – hur bra är det? Oavsett hur spännande uppgifterna varit som jag jobbat med så är det inte värt att tappa borta andra väsentliga delar av livet bara för att en samhällsnorm hävdar att just 8 timmar är en lämplig mängd arbetstid.

Nej, tack och hej 40h vecka, jag framhärdar envist i min vision om att 5h arbetsdag – det är precis vad jag behöver för att prestera effektivt och sedan kunna koppla av på klätterklippan i lugnan ro. Eller varför inte, som härom veckan, ta med sig mockabryggaren plus en termos med smet och steka på frukostpannkakorna sittandes på en sten i skogsdungen 500m från hemmet. Det kanske inte är de vackraste pannkakor jag levererat, men de smakar desto bättre. Livskvalitet!

Lämna ett svar