Kompost på vintern

Passar på att rekommendera en bok nu när kylan tränger på. Lika så gott att förbereda hjärna och hjärta på vårens stordåd, inte bara på klätterklippan eller som fridykare i havet, utan även på hemmaplan. Jag snackar om KOMPOST! 🙂

”Kompostboken” av Ken Thompson är snabbt genomläst och ger en riktigt bra introduktion till hur man fixar en stabil trädgårdskompost. Bara ut och kör! Det är lite som att laga mat; Vissa har fastnat i att inte kunna laga något utan att slaviskt följa ett recept, andra vågar sig på att prova, smaka av och hitta på nytt. Precis så får man göra med sin kompost. Börja med grönt avfall från köket, blir det för blött – riv sönder lite äggkartong och müslipaket och släng i, är det för torrt, stoppa i mer gräsklipp…

 

Som min käre lärare en gång uttryckte det:

”If it has lived – it can live again!”

 

 

Kom ihåg att förutom organiskt material, värme, vatten och luft så är tålamod är en viktig ingrediens. Att få till en fin kompostjord kan ta allt från 18 dagar till flera år, beroende på ingredienserna.

Tålamod. Eller maskar som hjälpredor. Läs det här från FOBO.
Lycka till!

2 reaktioner till “Kompost på vintern”

    1. Tack för återkopplingen, jag ska uppdatera länken så att man hamnar rätt!

      Nu har även min kompost somnat in de senaste veckorna, men med det mildare vädret så blir vinterdvalan antagligen relativt kort i år. Fint för maskarna att komma ur sin hopslingrade boll 🙂

      //klara

Lämna ett svar