M-mmm! Busenkelt och så nedrans gott att jag vill bälga i mig glas efter glas tills jag spricker. Det är hög tid att sätta en sats med äppledricka om ni inte redan gjort det! Här kommer familjen Hanssons allra bästa recept:
6 l vatten
6 l äpplen
1 msk citronsyra
1 msk natriumbensoat
5 dl socker
Skär äpplena i fyra delar och lägg dem i en stor spann. Kärnhusen kan gott få vara kvar, de ger god smak! Häll på vatten, citronsyra och natriumbensoat och rör runt. Sätt på ett lock och låt stå svalt i 3-4 dagar. Sila av drickan genom en vanlig, grov kökssil i rostfritt stål. Rör i 5 dl socker. Tappa upp på flaskor – färdigt! Förvara flaskorna svalt för längre hållbarhet (som liten hade vi dem på vinden i vårt hundraåriga hus, perfekt temperatur).