Stadssallads-Klara blir kommunalanställd

Har det varit ovanligt tyst på hemsidan det senaste halvåret? Jo, det stämmer. Det finns en god anledning till varför det blivit så. Många bra saker händer samtidigt! Som att på privat plan bli gift och skaffa kolonistuga.

ToK Sven MQ-3613

Stadssallad finns kvar som företag och utför diverse uppdrag, som att leverera vilda växter till Upper House, arrangera Stadssalladsvandringar och hålla föredrag om urban odling och stadsplanering. Samtidigt är jag heltidsstudent på en trädgårdsmästarutbildning på Gunnebo Slott och Trädgårdar via YH Folkuniversitetet. Dessutom är jag sedan sommaren projektanställd på 75% som trädgårdsmästare och förstudieledare för ”Odlingskulturer i Jubileumsparken” i Frihamnen, Göteborg. All in all så är det där mycket mer än 100% aktivitet inplanerat, vilket betyder att vissa saker får ta ett steg tillbaka och vissa saker får avslutas helt.

Det sorgliga är att jag som hyllat 5h arbetsdag, tid-att-bara-vara och annan befriande arbetsetik nu sitter och klurar på hur jag ska kunna leva det fria liv jag vill. What? Vad hände där egentligen? Har fridykar-Klara tappat greppet och blivit en hamster i hjulet? Nja…

Inte helt. Jag vet fortfarande var jag har mina gränser, men jag är definitivt lite för mycket av en mental ’edge rider’ just nu. Det är så otroligt mycket roligare och enklare att hantera en stor mental utmaning och belastning om jag samtidigt får leka av mig med klättring, dykning, löpning, skogsrundor, surfning, cykling osv. Jag vet att jag inte kan fortsätta att ’bara’ jobba i stå stor utsträckning som jag gör idag, men jag ser ett slut på hetsen någonstans kring årsskiftet. Så tills dess får det vara ok. Jag har i alla fall hunnit surfa i klass 3 varning förra veckan…

För att balansera livet så bra jag bara kan ser jag till att det mesta av vad jag gör fyller så många funktioner som möjligt. Att skriva en projektrapport i skolans examensprojekt, det är samma sak som att skriva en förstudierapport för Odlingskulturer i Jubileumsparken, vilken jag sedan kan publicera på Stadssallads hemsida. Att arrangera en PDC, Permakultur Design Certifikat-kurs, i nov-dec gör jag via Stadssallads kanaler med hjälp av Studiefrämjandet men jag använder lokalerna i Frihamen för kursen och tar hjälp av alla deltagare för att samla in smarta designidéer över Jubileumsparken. Det EU-projekt för permakulturlärare som jag har varit ideellt engagerad i de senaste två åren är snart avslutat, synergin här är att det var genom detta projekt jag träffade Peter Cow som blir huvudlärare på PDCn i vinter.

Ni förstår, jag gillar att tänka i lager på lager och att pussla mitt liv i intrikata mönster. Jag gillar att leva fullt ut och lära mig så mycket jag bara kan av allt jag gör. Jag gillar att säga JA, jag kan vara med! Jag gillar att emellanåt säga NEJ under en längre period så att jag får ägna mig åt att vara, att filosofera och att åka med istället för att styra.

140806_4

I vinter hoppas jag åka iväg med min Tim på ett riktigt äventyr. Tills dess är det full rulle. Vill ni träffa mig, kom ner och drick kaffe i Frihamnen! Det finns ett rejält gaskök och (snart) mockabryggare för en fulländad upplevelse bredvid vattnet. Dessutom är det ett gäng tyskar på plats och bygger bastu, det är en upplevelse i sig.