¡Hay que aprovechar!

Det ska bli fint att jobba tre dagar till som postis-vikarie och sedan säga tack och hej för denna gång, vi ses kanske, men nu – nu ska jag bli student och trädgårdsmästarlärling!

Nu ska jag fundera på dagtid, med mina fingrar i jorden, med min näsa i det gröna, med mitt hår i vinden sommar som vinter, med nariga fingrar och varma tår, med kisande ögon ska jag lära mig allt jag kan ta in, allt, om hur den här traditionen av trädgårdsmästeri har vuxit fram och utvecklats och blivit till vad den är idag. Och under tiden så ska jag hjälpa den att bli vad den är imorgon och om tvåhundra år. Jag ska plantera träd och viska dem mitt namn så att de trygga kan stå i decennier och ge oss syre, grönska, glädje, bukfylla och förståndet åter. Låt mig bli en av dem som skapar världen av imorgon redan idag! För jag kan inte vänta, vill inte vänta, det ligger inte för mig att stampa på en plats tills någon annan ber mig vandra vidare, jag väljer själv riktning och mål. Det är mitt sätt att leva, och det är det som får mig att må bra för det är på så vis jag kan ge mig själv hän i samklang med världen och allt inom dess gränser. Jag finns här för att fira, för att glädjas över allt det vackra, för att ge den bilden av världen till fler människor så att det också kan må bättre i förhållande till sig själva och allt annat. ¡Queridos, les digo: Hay que aprovechar!

atbara_vaxter_6 atbara_vaxter_7

Foto: Markus Andersson

Och jo. Sommaren har varit fin. Tack för all publicitet!

Stadssallad gästar Global Picnic, SR.se

Stadssallad i DirektPress Göteborg

Goding från förra säsongen: ”Jag äter hellre hästbajs…” Jorå, bästa saken att säga i nationell radio!

Lämna ett svar