Klara och det Okända

Kära kunder, kursdeltagare, bloggläsare, omställare och världsförändrare!

Emma och jag skakar nu hand som gemensamma företagare inom Gemeko för sista gången, och sedan ger vi oss i kast med att fortsätta jobba med det vi brinner för och älskar, fast på olika håll. Det känns rätt, och det känns roligt!

Jag är så glad att ha fått göra resan genom tiden med Gemeko tillsammans med Emma. Det har varit både utmanande och omtumlande, men framför allt lärorikt på så många plan att jag inte ännu kan förstå vidden av det. Precis som man i en permakulturdesign använder sig av lager för att se till att skapa så mycket synergieffekter som möjligt så har vi med Gemeko kunnat skicka ut vågor av inspiration och engagemang inom många olika sfärer och byggt upp ett starkt nätverk. Jag känner mig stolt över att få avsluta ett företag som växt fram organiskt och nu växt ur sitt eget skal. Det är dags för oss att kliva till ett nytt lager i vår livsdesign. Det gäller att veta när man ska börja och när man ska sluta med något!

 Likt Jonathan Seagull slänger jag mig ut från klippan mot nya äventyr!

Jag är en äventyrlig person som ofta ifrågasätter det samhälle jag lever i och som väljer att kasta mig ut i det okända, gång på gång. Att starta eget har varit ett ifrågasättande av normen kring anställning, 8h arbetsdag, att jobba måndag till fredag, att arbeta hårt 47 veckor om året för att ta ut semester resterande tid utan att egentligen hinna varva ned… vad är livskvalitet och hur kan jag skapa en bra design för mitt eget liv, för mina behov?

Nu vet jag att jag trivs med att få jobba intensivt inom ett område – det mest spännande för mig har varit att lära mig själv och andra mer om permakultur och design av grönområden. Att sköta ekonomi, bokföring, skriva affärsplan mm – det är inte det som berikar min vardag. Därför går jag nu vidare mot att söka en anställning så att jag kan få jobba intensivt med just det jag älskar – design, planerande och utförande av vackra, produktiva grönområden! Att få lära mig av dem som har mer ”traditionell” kunskap inom området och dela med mig av vad jag kan.

Samtidigt kommer Stadssallad att finnas som mitt personliga uttryckssätt för de kunskaper jag vill förmedla, kunskaper inom vilda ätliga växter, permakulturdesign, hållbar samhällsplanering osv. För er som följt vår resa och vill fortsätta ta del av vad jag genom Gemeko har erbjudit så välkomnar jag er via denna nya portal!

Tack för alla glädjande möten som har uppstått under dessa år. Fortsätt att se på livet med nyfikna ögon, fortsätt att fundera och agera. Ni har inspirerat mig precis lika mycket som jag har kunnat inspirera er!

//klara

PS. Till er som tror att vi är tokiga som avslutar Gemeko trots all mediepublicitet och momentum som vi lyckats skapa: Vi litar på oss själva. Har vi gjort det en gång, kan vi utan tvekan göra det igen. Med andra ord – på återseende! 😉

En kommentar till “Klara och det Okända”

Lämna ett svar