Vem räddar världen?

Ha! tänker jag vid frukostbordet när jag bläddrar igenom en gammal Ny Teknik (Nr 8, 2012), jag visste väl att jag valde rätt utbildning en gång i tiden. Det spelade kanske inte så stor roll just vilken ingenjörsutbildning jag valde, för jag misstänker att utgången av det hela hade varit samma som idag. Jag hade ändå startat eget och försökt att komma fram till nya vägar att vara företagare. Jag är av naturen lite motvals, väljer det lilla alternativet, väljer tvärtemot den stora massan, väljer att välja bort mycket av massmedias hysteriska budskap. För som jag ser det ligger ju världen rätt risigt till, den behöver hjälp för att må bra igen. Och då duger det inte att drunkna i fel information.

”Perfekt om du vill rädda världen”

Jaaaa det vill jag göra! Jag vill ju rädda världen! Precis som så många andra. Det känns rätt gott i hjärtat att Linköping Universitets rektor, Helen Dannetun, uttrycker en tanke om att ”idag vill ungdomar vara nyttiga och bidra”. För att vara ärlig så känns det förbannat bra om det är så det är. Lite som att det är en ny uppgraderad generation 40-talister som är här för att bygga vår värld på en stabil grund och få den att hålla ihop, tillsammans. Med ett gemensamt ansvar. För att vi alla mycket väl vet, vet precis hur illa det står till med oljeutsläpp, utfiskning av haven, jorderosion, avskogning, luftföroreningar… och nu äntligen är det fler som väljer att öppna upp för verkligheten och släppa in den i sig själva, fler som vågar och kan reagera på allt som har gått snett och som grupp agerar för att få balans i systemet igen.

Ni är bäst!

Lämna ett svar